Jumlah regane perdagangan asing ngluwihi 400 milyar yuan sapisanan

Miturut statistik adat, ing taun 2019, total regane ekspor perdagangan luar negeri Hebei nganti 400,16 milyar yuan, peningkatan 12,6% sajrone wektu sing padha taun kepungkur (padha ing ngisor iki), lan tingkat pertumbuhan 9,2 persentase poin luwih dhuwur tinimbang saka negara kabèh. Antarane, ekspor udakara 237.03 milyar yuan, paningkatan 5.7%, 0,7 persentase poin luwih dhuwur tinimbang ing saindenging negara; ngimpor nganti 163.13 milyar yuan, 24,4%, 22,8 persentase poin luwih dhuwur tinimbang kabeh negara.
 
Wang Xigang ujar manawa taun kepungkur, perdagangan umum ing Provinsi Hebei rangking pisanan, pengadaan pasar lan e-commerce lintas lintas kaping pindho. Impor lan ekspor perdagangan umume nganti 347.12 miliar yuan, paningkatan 10,3%, kalebu 86,7% saka total regane impor lan ekspor; ngolah ngimpor perdagangan lan ekspor nganti 2696 miliar yuan, mundhak 4,8%. Kajaba iku, ekspor perdagangan perolehan perdagangan ing pasar Baigou yaiku 7,39 milyar yuan, nambah 1,1 kali; ngimpor lan ekspor e-commerce lintas wates yaiku 360 yuta yuan, paningkatan 176,5 kaping.
 
Pungkasan taun, perusahaan swasta dadi luwih saka 60%, lan perusahaan sing diduweni negara terus tuwuh kanthi cepet. Ngimpor lan ekspor perusahaan swasta udakara 253.84 milyar yuan, paningkatan 14,2%, kalebu 63,4% saka total nilai impor lan ekspor propinsi. Ngimpor lan ngekspor perusahaan duweke negara nganti 86,99 miliar yuan, tambah 28,2%. Ngimpor lan ngekspor perusahaan sing dibiayai saka manca nganti 59,18 milyar yuan, mudhun 9,3%.
 
Ngimpor lan ngekspor sabuk, siji dalan ing dalan wis terus tuwuh kanthi cepet, lan proses macem-macem pasar terus maju. Impor lan ekspor Australia, Brasil lan negara liya saya tambah kaping pindho, lan impor lan ekspor menyang Australia udakara 65,3 milyar yuan, nambah 60,9%. Impor lan ekspor menyang EU (28 negara) udakara 49,14 milyar yuan, mudhun 1,5%. Ekspor lan ekspor menyang ASEAN tekan 42,52 milyar yuan, nambah 29.8%. Eksport lan ekspor menyang Amerika Serikat udakara 35,14 miliar yuan, mudhun 16,8%. Impor lan ekspor menyang Brasil tekan 28,91 milyar yuan, nambah 26.6%. Eksport lan ekspor menyang Rusia udakara 22.76 milyar yuan, nambah 2,7%. Impor lan ekspor menyang Korea Kidul tekan 21.61 milyar yuan, mudhun 10%. Impor lan ekspor menyang Jepang tekan 15.54 milyar yuan, mudhun 17,6%. Impor lan ekspor menyang India tekan 12,99 miliar yuan, paningkatan 7,4%. Kajaba iku, siji sabuk, siji dalan, nambah 127 milyar 720 yuta yuan ing impor lan ekspor, kenaikan 18,1%.
 
Ekspor produk mekanik lan listrik, produk intensif tenaga kerja, produk berteknologi tinggi lan produk liyane terus saya gedhe. Ekspor produk mekanik lan listrik udakara 79.9 miliar yuan, mundhak 12,3%. Ekspor produk intensif tenaga kerja nganti 57,53 milyar yuan, paningkatan 7,7%. Ekspor produk anyar lan teknologi tinggi (nyabrang karo produk mekanik lan listrik) tekan 21.01 milyar yuan, tambah 11%.
 
Impor komoditas sing akeh kayata wesi biji tansaya cepet, dene impor kacang kedelingan rada sithik. Impor biji wesi udakara 110.249 yuta ton, nambah 16,4%. 8.218 yuta ton batubara lan lignit diimpor, nambah 64,5%. Impor minyak mentah tambah 1.1 kaping nganti 4,043 yuta ton. Impor kacang udakara nganti 4,763 yuta ton, mudhun 1,7%, lan penurunan taun terus sempit, 8,8 persentase poin luwih murah tinimbang ing wulan Januari nganti Nopember.
 
Ing babagan area pengaturan khusus, ngimpor lan ekspor perusahaan sing didaptar ing Zona Terkomprehensif Shijiazhuang, Zona pangolahan ekspor Qinhuangdao, zona ikatan komprehensif Caofeidian lan pusat logistik jingtanggang (jinis b) kabeh tuwuh kanthi cepet. Jumlah volume impor lan ekspor perusahaan sing didhaptar ing wilayah pengawasan khusus khusus yaiku 15,84 milyar yuan, paningkatan 2,2 kali, ngasilake 4% saka total nilai impor lan ekspor Hebei Provinsi, 2.6 poin persentase luwih dhuwur tinimbang taun kepungkur. Antarane, ngimpor lan ekspor perusahaan sing kadaptar ing zona ikatan lengkap Shijiazhuang yaiku 7,62 milyar yuan, peningkatan 2,1 kali; ngimpor lan ngekspor perusahaan sing didhaptar ing zinh pangolahan ekspor Qinhuangdao yaiku 3.99 milyar yuan, paningkatan 92%; ngimpor lan ekspor perusahaan sing kadaptar ing zona ikatan komprehensif Caofeidian yaiku 2,95 milyar yuan, paningkatan 12,7 kaping. Kajaba iku, ngimpor lan ekspor perusahaan registrasi pusat logistik ikatan jingtanggang (jinis b) cacahe 9.05 yuta yuan, tambah 10,3 kaping.
 
Shijiazhuang, Tangshan lan Baoding ana ing antarane telung kutha paling dhuwur kanthi pertumbuhan dobel kaping pindho. Impor lan ekspor Shijiazhuang udakara 117.88 milyar yuan, nambah 28,4%. Ngimpor lan ekspor Tangshan udakara 73.38 miliar yuan, paningkatan 22,1%. Impor lan ekspor Baoding udakara 37,6 miliar yuan, mundhak 13,6%. Impor lan ekspor Cangzhou udakara 37,11 miliar yuan, paningkatan 17.6%. Shijiazhuang, Tangshan, Baoding, Cangzhou lan Handan kabeh nggayuh pangembangan tikel kaping pindho.


Wektu kirim: Apr-03-2020